Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Platforma care generează certificatele…

VIDEO Platforma care generează certificatele de vaccinare a fost lansată ASTĂZI de către autoritățile din sănătate. Cum funcționează

Platforma certificate-covid.gov.md, care generează certificatele de vaccinare emise de R. Moldova a fost lansată miercuri, 21 iulie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Obținerea certificatului este gratuită și se face prin parcurgerea câtorva pași.

Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, susține că au fost întreprinse toate acțiunile pentru a facilita călătoria între state a cetățenilor moldoveni, prin intermediul certificatelor de vaccinare, menționând că autoritățile din sănătate duc discuții cu reprezentanții mai multor state.

„Am reușit dezvoltarea acestuia cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, Agenției Naționale pentru Sănătate publică și Serviciul Tehnologiei, Informației și Securitate Cibernetică. Conform cerințelor internaționale de creștere a mobilității persoanelor, au fost întreprinse toate acțiunile pentru a facilita călătoria între state. În continuare, pe cale diplomatică, suntem în comunicare cu privire la acestea. Certificatele de vaccinare deja conțin două identificatoare de tip QR cod și sunt emise în trei limbi și poate fi descărcat din Sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a declarat Cernelea.

Certificatul de vaccinare este întocmit în trei limbi: română, rusă și engleză. Pentru a asigura un nivel sporit de securitate a datelor prezentate în certificat, se aplică QR cod, semnătura și ștampila.

Pentru a genera certificatul ce atestă vaccinarea împotriva COVID-19, persoana trebuie să parcurgă câțiva pași:

  • Se accesează butonul descarcă certificat de vaccinare;
  • Se introduce numărul de identificare și data/ luna/ anul nașterii;
  • Se accesează butonul verifică;
  • După parcurgerea acestor pași, certificatul de vaccinare poate fi salvat/descărcat.

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.