Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Percheziții în cazul capturii…

VIDEO Percheziții în cazul capturii de 1,5 milioane de euro nedeclarați la Leușeni: Vameșii au depistat zeci de tone de ambalaj pentru pachete de țigări

Serviciul Vamal

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au descins la mai multe adrese din țară, în cadrul cauzei penale inițiate pe faptul schemei de contrabandă cu valută străină de la postul vamal Leușeni.

Până în prezent, organele de anchetă au efectuat 13 percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți. În cadrul acestora, au fost depistate circa 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane, anunță Serviciul Vamal.

În acest mod, bănuiții sperau să mascheze marfa și să o ascundă de la controlul vamal, intenționând să o scoată ilegal din țară cu destinația Uniunea Europeană.

În cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Serviciul Vamal
Serviciul Vamal
Serviciul Vamal
Serviciul Vamal

Serviciul Vamal a depistat la 18 aprilie, la intrarea în punctul vamal Leușeni, într-un TIR de marca Mercedes, pachete pline cu valută nedeclarată. Conform procedurilor, TIR-ul a fost supus verificărilor, iar în timpul controlului de rigoare, vameșii au depistat în cabina șoferului mai multe pachete și cutii cu bancnote de 20 și 50 de euro, nedeclarați.

ZdG a constatat că tirul în care a fost depistată suma de bani aparține companiei de transport internațional de mărfuri „Disofi-Trans” SRL. Aceasta efectuează curse regulate spre Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia și Germania.

Anterior, în presă s-a vehiculat că banii ar fi provenit din contrabanda cu țigări și ar fi aparținut fraților Tătăroi/Mardari, originari din Băcioi.

Recent, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați cei peste 1,5 milioane euro la postul vamal Leușeni.

Însă, la aproape o lună după ce Serviciul Vamal a depistat banii ascunși într-un tir, un tânăr moldovean, Adrian Dulgher, plecat de mai mult timp în Marea Britanie, a apărut în spațiul public și s-a declarat proprietar al banilor. Omul de afaceri spune că din cauza COVID-19 nu a putut să ajungă în R. Moldova la timp pentru a declara banii, însă nu oferă o explicație a deciziei de a împacheta și ascunde cei peste 1,5 milioane de euro într-un tir.