Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Până la ora 16:00,…

VIDEO Până la ora 16:00, Poliția anunță că a identificat 106 cazuri de încălcări – transportarea și coruperea alegătorilor, agitație electorală și fotografierea buletinelor de vot

Foto: zdg.md

Până la ora 16:30, angajații Inspectoratului Generale de Poliție (IGP) au fost sesizați cu privire la 106 cazuri de încălcări. La scrutinul parlamentar din 11 iulie, au fost înregistrate mai multe cazuri de transportare a alegătorilor, de agitație electorală și fotografierea buletinelor de vot.

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Marin Maxian, anunță că timp de nouă ore, de la 7:00 până la 16:30, au fost identificate 106 cazuri de încălcări.

„Peste șase mii de angajați ai poliției continuă să monitorizeze toate evenimentele de pe lângă secțiile de vot. Poliția a înregistrat 106 de încălcări în perioada 7:00-16:00. Un concurent electoral a sesizat Poliția cu privire la o pretinsă transportare a alegătorilor în Italia. Poliția a înregistrat mai multe cazuri de corupere a alegătorilor. Zece cazuri de corupere a alegătorilor- în Bender și Drochia au fost câte două cazuri și 19 cazuri de transportare a alegătorilor în Bender, Fălești, Florești, Rezina. La moment, poliția a fost sesizată în șapte cazuri de corupere a alegătorilor. Am înregistrat 14 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, unii din ei au publicat și pe rețele. Persoanele urmează a fi amendate”, a declarat Marin Maxian.

Într-un filmuleț video, un alegător din stânga Nistrului susține că „responsabilii din cadrul unei companii din regiunea transnistreană ar duce o evidență a celor care au votat ca mai apoi să le dea banii promiși pentru vot”. Jurnaliștii de la „Zona de Securitate” susțin că angajați ai holdingului Sheriff ar duce evidența alegătorilor din regiune pentru ca cei din urmă să fie răsplătiți, prezentând buletinul cu ștampila aplicată și semnând pe listă. Imaginile ar fi fost surprinse în orașul Bender. Detalii aici.

Duminică, 11 iulie, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. 3 287 140 cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne să aleagă componența viitorului Parlament de la Chișinău, să decidă cine va ocupa cele 101 fotolii de deputat, pentru un mandat de 4 ani.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Votarea a început duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.