Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Pacienta care s-a plâns…

VIDEO Pacienta care s-a plâns anterior pe condițiile din spital, i se adresează premierului: „Domnule Chicu, mă duc acasă. Vedeți ce glamuroasă sunt?”

Veronica Suveică, femeia din Soroca care s-a plâns anterior de condițiile în care sunt tratați pacienții infectați cu COVID-19 și care a reușit prin live-ul său să atragă și atenția autorităților, a fost externată din spital după ce a reușit să se trateze de COVID-19. Într-un live pe pagina sa de Facebook, femeia îi transmite un nou mesaj premierului Ion Chicu, dar și deputatului Bogdan Țîrdea, căruia îi propune să facă schimb de salarii, măcar pentru o lună.

„Astăzi ies și las în urma mea spitalul. Mă duc acasă. Luni am fost testată negativ. Vreau să mă vadă și pe mine. Iată, domnule Chicu, mă duc acasă. Vedeți ce glamuroasă sunt? Iată cu câte pachete”, spune femeia în timp ce se îndreaptă pe jos spre casă.

Femeia a venit cu un mesaj și către deputatului Bogdan Țîrdea, căruia i-a propus să se schimbe cu salariul măcar pentru o lună:

„Eu lucrez cu salariul de 1 800 de lei și dacă doriți, eu sunt de acord să mă schimb cu salariul dvs măcar pe o lună”.

Aceasta a mai venit cu un mesaj de mulțumire pentru personalul medical, menționând că aceștia nu poartă nicio vină pentru starea lucrurilor din sistemul medical.

Veronica Suveică a fost internată într-un spital din orașul Soroca și a relatat anteriot că deși i-au fost prelevate probele pe 1 aprilie, rezultatele testelor le-a primit la distanță de trei zile, pe 4 aprilie. După ce s-a plâns public pe condițiile din spital, premierul Ion Chicu a venit cu următoarea reacție la live-urile pacientei:

,,Da, stimați cetățeni, sistemul medical din Republica Moldova este în starea care este. Grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare. Acum culegem roadele. Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase despre starea precară din spitale. Da, starea este precară, aceasta este rezultatul atitudinii noastre față de acest sistem”, a punctat Chicu.