Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajul transmis de către…

VIDEO Mesajul transmis de către președinta R. Moldova, în contextul tensiunilor din Ucraina: „Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a postat luni, 14 februarie, un mesaj video în care vorbește despre situația tensionată din Ucraina și declară că Președinția, Guvernul și Parlamentul „examinează scenariile de dezvoltare a crizei și evaluează riscurile pe care le prezintă acestea”.

Președinta R. Moldova menționează că „speră că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice” și a îndemnat cetățenii să nu se lase manipulați „de propaganda care cultivă dezbinarea”.

„Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund. Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri. În asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova. Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și a țării noastre”, declară președinta Sandu.

Citiți și: Ucraina vrea să se întâlnească cu Rusia, în termen de 48 de ore, pentru a discuta despre „transparență” cu privire la planurile sale

Începând din noiembrie, Rusia a comasat peste 100.000 de soldaţi la frontiera de est a Ucrainei, suscitând o puternică îngrijorare în Occident cu privire la o posibilă nouă operaţiune militară împotriva Kievului, după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014.