Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ IGP informează despre încălcările…

VIDEO IGP informează despre încălcările sesizate: alegători în stare de ebrietate, blocare a traseelor și buletine fotografiate

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției informează despre sesizările înregistrate în ziua scrutinului prezidențial. Marin Maxian, șef adjunct al IGP, a declarat în cadrul unui briefing de presă că reprezentanții forțelor de ordine au înregistrat mai multe sesizări despre încălcările semnalate în procesul de vot și că acestea sunt examinate.

„Poliția a relevat 137 de cazuri și a înregistrat informațiile despre pretinsele încălcări”, a declarat Marin Maxian, subliniind că procesul de vot se desfășoară fără impedimente.

Poliția a fost sesizată despre 13 cazuri de blocare a traseelor însă, în prezent, accesul spre toate secțiile de votare este asigurat fără impedimente. Totodată, a crescut numărul de incidente cu buletinul de vot, fiind înregistrate 12 cazuri de fotografiere a buletinelor.

Potrivit lui Marin Maxian, reprezentanții forțelor de ordine examinează și 7 sesizări cu privire la pretinsele cazuri de corupere a alegătorilor. Grupele de documentare procesual au verificat deja patru astfel de cazuri, iar faptele nu s-au confirmat. Poliția examinează și 48 de sesizări cu privire la transportarea organizată a alegătorilor, majoritatea sesizărilor viind din partea reprezentanților concurenților electorali.

„Prezența în stare de ebrietate și comportament agresiv se manifestă și în acest scrutin”, a mai precizat Marin Maxian, subliniind că există 24 de sesizări în acest sens, fiind pornite procesele de constatare.

Pe 1 noiembrie 2020, în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali.

Pentru scrutinul din 1 noiembrie au fost organizate 2 143 secții de votare. 139 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii din R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (regiunea transnistreană), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.