Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Cum a fost petrecut…

VIDEO Cum a fost petrecut pe ultimul drum medicul din Ceadîr-Lunga răpus de COVID-19

nokta.md

Medicul chirurg Ivan Șleahtițchi de la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga, ce s-a stins din viață în urma infectării cu COVID-19, a fost petrecut luni, 11 mai, pe ultimul drum.

Mai mulți colegi de ai lui Ivan Șleahtițchi, cât și localnici din regiune, s-au aliniat pe marginea carosabilului pentru a-și lua rămas bun de la acesta, în timp ce chirurgul era condus pe ultimul drum într-un sicriu închis.

Sursa video: nokta.md

Decesul doctorului a fost confirmat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe data de 10 mai. Regretatul medic, de specialitate chirurg, activa în cadrul Spitalului Raional Ceadîr-Lunga. Pe data de 1 mai curent, a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, în stare foarte gravă, fiind transferat de la Spitalului Raional Comrat.

Sunt înregistrate 1 197 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-285, asistenţi medicali-438, felceri-64, paramedici-1, farmacişti-19, personal auxiliar-390 persoane. Alți 10 angajați din sistemul de sănătate au fost răpuși de noul coronavirus.