Victor Moșneag de la ZdG a luat premiul pentru cel mai bun reporter de Investigație din Europa de Sud-Est

Reporterul Ziarului de Gardă, Victor Moșneag, este învingătorul competiției pentru cel mai bun jurnalist de investigație din Europa de Sud-Est, concurs organizat de SEEMO și CEI.

Luni, 27 noiembrie, în cadrul unui forum al Organizației Media din Europa de Sud-Est (SEEMO), au fost anunțați învingătorii concursului pentru cel mai bun reporter de investigație.

Concursul se desfășoară în fiecare an și oferă doar 2 premii la 2 categorii: Jurnalist profesionist de investigații și reporter începător în investigații.

Premiul pentru cel mai bun jurnalist profesionist în jurnalism de investigație i-a revenit lui Victor Moșneag. În decizia juriului SEEMO-CEI se spune că premiul a fost acordat lui Victor Moșneag pentru „munca sa excelentă care abordează corupția și problemele justiției din R.Moldova. (…) Seria lui de articole prezintă corupția în justiție, arătând veniturile, proprietățile lor și marea diferență dintre salariile legale și averile de facto ale acestora”.

La categoria Reporter tânăr de investigație premiul a fost oferit reporterei Yevheniia Motorevska de la programul TV Slidstvo.info din Kiev, care a participat la realizarea unor investigații privind corupția în sectorul public din Ucraina.

O mențiune specială a fost oferită și reporterei Maria Constantinoiu de la București, redactoră-șefă a paginii web miscareaderezistenta.ro, care, în ultimii ani, a făcut mai multe dezvăluiri din dosarele securității care au afectat drepturile omului în România.

În competiția din acest an s-au înscris 22 de reporteri din 10 state din Europa de Sud-Est.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lupul

    Da, bine măcar, că nu “sfântul” cu Donbas pe Deribas, că acela cu totul nu înțelegea pe ce lume scrie! În rest felicitări dlui Moșneag! Să ne rămâie veșnic tânăr și “vânjos”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *