Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un nou deces în penitenciar.…

Un nou deces în penitenciar. Un tânăr de 30 de ani a fost găsit mort în Penitenciarul Nr. 13

Un deținut de 30 de ani din Penitenciarului nr.13 din Chișinău a găsit mort de către angajații închisorii în dimineața zilei de marți, 31 octombrie . Potrivit unui comunicat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), bărbatul nu avea semne de violență, constatările preliminare ale medicilor fiind moarte subită.

DIP informează că bărbatul în vârstă de 30 de ani se afla în custodia instituției din luna mai a anului curent, fiind transferat din Federația Rusă. Acesta nu se afla la evidența medicului și nici nu a acuzat anumite probleme de sănătate în timpul deținerii.

DIP anunță că au fost informate organele procuraturii și Avocatul Poporului, iar corpul neînsuflețit a fost transportat la Centrul de Medicină Legală pentru stabilirea cauzei decesului. Totodată, administrația penitenciarului întreprinde măsuri pentru căutarea rudelor deținutului în regiunea Odesa, Ucraina și informarea acestora despre deces.

În luna august, curent, Andrei Brăguța, de 32 de ani, a decedat în penitenciar în timp ce se afla în detenție preventivă.

Detalii despre cazul decesului lui Andrei Braguța citiți în articolul „Eroii” (in)justiției din dosarul Braguța.

Video: Andrei Braguţa este bătut de către colegii de celulă, polițiștii asistă tacit