Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un moldovean a decedat, iar…

Un moldovean a decedat, iar alți 7 cetățeni au fost răniți, în urma unui accident rutier produs în Portugalia

Sursa: Jornal de Noticias

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au confirmat producerea în dimineața zilei de luni, 18 decembrie, a unui accident rutier în regiunea Beja din Portugalia în urma căruia un moldovean și-a pierdut viața.

Conform MAEIE, Ambasada Republicii Moldova la Lisabona s-a autosesizat și a solicitat informații de la sectorul de poliție din Beja referitor la circumstanțele producerii accidentului. Autoritățile locale, au informat misiunea diplomatică că 7 cetățeni ai R. Moldova au fost răniți și se află acum în afara pericolului iar un cetățean moldovean a decedat. 

MAEIE precizează că ambasada țării noastre la Lisabona va oferi asistența consulară necesară pentru repatrierea corpului neînsuflețit în țară.

Presa din Portugalia a scris luni că doi bărbați străini, în vârstă de 31 și 44 de ani, au fost victimele unei coliziuni dintre două autovehicule, care a avut loc pe drumul național 387 (EN387), în localitatea Cuba (districtul Beja). Victima de 31 de ani era român, iar cea de 44 de ani – moldovean.

Potrivit aceleiași surse, cei doi bărbați erau muncitori agricoli.