Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bărbat cu AVC a…

Un bărbat cu AVC a murit în spitalul din Glodeni deși putea fi salvat (Sănătate Info)

Sursa Foto: Sănătate Info/Arhiva personală

Rudele unui bărbat de 58 de ani din Glodeni vin cu acuzații grave de malpraxis la adresa medicilor din Spitalul Raional Glodeni, scrie Sănătate Info. Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi murit în luna iunie 2022 după o serie de erori în cascadă ale personalului medical. Mama pacientului este devastată și nu poate înțelege de ce fiul său a fost tratat în cel mai rău mod cu putință în spital. Aceasta acuză personalul medical că ar fi făcut tot ce a putut ca să-l ucidă pe fiul ei, ci nu să-l salveze.

Mama bărbatului povestește că putea fi salvat de două ori: prima dată când a suferit un AVC și a ajuns la spital. În situația sa a fost trimis cu transportul în comun la alt spital. Deși era în pericol de moarte, medicii au considerat că pacientul care avea tulburări în vorbire, era beat, și au scris asta în fișa medicală. În scurt timp, bărbatul a intrat în comă. Spre surpriza medicilor, dar și a rudelor, și-a revenit miraculos peste 14 zile.

Conform Sănătate Info, după ce și-a revenit din comă, acesta a dezvoltat o pneumonie bacteriană, care l-a și omorât. Dar nu este tot, acuză rudele. La scurt timp de la internare ar fi fost lovit și spălat cu apă rece de o infermieră. Cea din urmă ar fi fost supărată că pacientul, aflat într-o stare în care nu se putea controla, ar fi murdărit cearșafurile.

Acum, mama pacientului, slăbită de vârstă și bolnavă de cancer, se luptă să demonstreze că fiul ei a murit din cauza medicilor care nu i-ar fi acordat asistența medicală conformă și la timp.

Citiţi continuarea pe Sănătateinfo.md