Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un ajutor financiar în valoare…

Un ajutor financiar în valoare de 10 milioane de dolari pentru Ucraina și țările din vecinătate, printre care și R. Moldova, aprobat de Guvernul Japoniei

Sursa foto: Profimedia Images

Guvernul Japoniei a aprobat un nou ajutor financiar în valoare de 10 milioane de dolari pentru Ucraina și țările din vecinătate, printre care și R. Moldova, pentru măsuri urgente de răspuns ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase, anunță vineri, 6 ianuarie, Ambasada Japoniei la Chișinău.

Astfel, în cadrul Proiectului de asistență al Fundației Asia-Europa (ASEF), prin intermediul Biroului Regional al OMS pentru Europa, vor fi oferite dispozitive medicale, medicamente și echipamente individuale de protecție pentru persoanele strămutate în Ucraina și țările din vecinătate precum R. Moldova, Polonia, România, Slovacia, Republica Cehă și Bulgaria.

Mai exact, este vorba despre furnizarea de instalații pentru lanțul frigorific și ale dispozitive medicale, truse de testare, medicamente, dezinfectanți și decontaminanți, precum și echipamente individuale de protecție COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la Tokyo, ajutorul reprezintă cea de-a doua fază a asistenței financiare (în valoarea de 9,5 milioane de dolari) din aprilie 2022, pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate.

ASEF a fost înființată în 1997 în Singapore ca organism permanent al Reuniunii Asia-Europa (ASEM). Aceasta este angajată în activități de consolidare a înțelegerii reciproce dintre Asia și Europa, axate pe domeniul socio-cultural.