Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ultramaratonul Rubicon 2024 a ajuns…

Ultramaratonul Rubicon 2024 a ajuns la București, fără incidente

Cursa anului – ultramaratonul Rubicon 2024 a ajuns astăzi, 24 martie, fără incidente la finiș la București, capitala României, anunță poliția R. Moldova într-un comunicat. Competiția a presupus parcurgerea unei distanțe de 478 de kilometri între Chișinău și București, în doar 52 de ore.

„Felicitări, tuturor Eroilor! Este cu adevărat ceva istoric. Cel mai important este că totul s-a desfășurat fără incidente. Apreciez curajul fiecăruia dintre voi. Aveți tot respectul și aprecierea mea personală, dar și a întregii echipe a Poliției Republicii Moldova pentru că v-ați angajat în această provocare!”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șeful Poliției Republicii Moldova, prezent la eveniment.

Vineri, 22 martie, sub Arcul de Triumf din capitală, a fost dat startul celui mai important ultramaraton din acest an – „Rubicon 2024”, organizat pe teritoriul a două țări, R. Moldova și România. 

Timp de două zile, pe traseul Chișinău-București, alergătorii au parcurs 5 regiuni din Republica Moldova și 5 județe din România, trecând prin 12 orașe: Chișinău – Ialoveni – Cimișlia – Taraclia – Găgăuzia – Cahul – Galați – Brăila – Buzău – Ialomița – Ilfov – București. 

„Întregul traseu este împărțit în 46 de etape, fiecare județ urmând să aibă de la 1 la 10 etape. Pentru a obține o medalie a județului, alergătorii trebuie să parcurgă cel puțin o etapă în acel județ. Dar ultramaratoniștii nu sunt restricționați la un număr minim sau maxim de etape – participanții sunt cei care decid și își formează singuri strategia și tactica de cursă”.