Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Un pacient cu…

ULTIMA ORĂ! Un pacient cu COVID-19, căutat de oamenii legii. A fugit din spital

Un locuitor al satului Dănceni a fugit în această noapte dintr-o instituție medicală din Chișinău, acolo unde s-ar fi aflat de joi, 26 martie, fiind diagnosticat cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de primara localității, Victoria Butuc-Guranda. Într-un act act poliției se precizează însă că acesta era suspectat că ar fi infectat cu COVID-19.

UPDATE: Reprezentanta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cristina Stratulat a confirmat pentru ZdG că pacientul era diagnosticat cu COVID-19 și că era internat la Spitalul Clinic Republican „T. Moșneaga”.

Primara spune că la domiciliul acestuia, acolo unde s-a deplasat în această dimineață împreună cu echipajul de poliție din localitate, bărbatul nu a fost găsit, iar soția a comunicat că nu cunoaște despre locul aflării, deoarece odată cu internarea în spital soțului i-ar fi fost interzisă utilizarea telefonului.

„Din câte cunoaștem, s-a deplasat cu un taxi, în jurul orei 5.00, către benzinăria unde dlui lucra. Atât. Soția nu are detalii, pentru că telefonul i-ar fi fost deconectat chiar din prima zi în care a fost plasat. Respectiv, nu a avut un contact direct cu dlui”, a precizat pentru Ziarul de Gardă Victoria Butuc-Guranda, care mai spune că, potrivit informațiilor pe care le deține, bărbatul era plasat în Spitalul Clinic Republican.

Aceasta spune că, potrivit soției, starea de sănătate a bărbatului nu era una dintre cele mai ușoare, acesta fiind conectat la aparat de alimentare cu oxigen.