Tragedie într-un sat din raionul Orhei: trei copii s-au înecat într-un lac

Trei copii în vârstă de 7, 9 și 11 ani s-au înecat într-un lac din apropierea satului Pohrebeni, raionul Orhei. Corpurile neînsuflețite ale celor trei copii au fost găsite, în această dimineață, 28 mai, de către salvatori.

„Ieri, 27 mai, în jurul orei 18.00 trei minori cu vârstele de 7,  9 și 11 ani s-au înecat într-un bazin acvatic din localitatea Pohrebeni, raionul Orhei. Potrivit datelor operative copii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări subacvatice, astfel la fața locului s-au deplasat trei echipaje de scafandri din cadrul IGSU. Angajații Inspectoratului din cadrul Detașamentului căutare salvare nr. 1 și nr.2, dar și pompierii din Direcția Situații Excepționale Orhei au lucrat toată noaptea pentru a recupera cadavrele copiilor. Pentru ca activitatea acestora să nu fie întreruptă de condițiile nocturne a fost instalat un turn de iluminare. După aproape 12 ore de căutări continue, salvatorii au recuperat în această dimineață la ora 8.00 cadavrele băieților cu vârstele de 9 și 11 ani, iar la ora 9.15 a fost găsit și cadavrul băiatului de 7 ani”, anunță reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Toate circumstanțele în cazul decesului celor trei minor sunt investigate de organele de drept.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *