Tarifele serviciilor prestate de „Apă-Canal Chișinău” rămân neschimbate

Tarifele la serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău rămân neschimbate.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a respins astăzi, 15 iunie, solicitarea întreprinderii municipale „Apă-Canal Chișinău” SA de a majora tariful pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare cu 1,44 lei/metru cub și până la 12,13 lei/metru cub pentru consumatorii casnici şi până la 25,90 lei/metru pentru consumatorii noncasnici.

ANRE a constatat însă că la acest moment nu există factori obiectivi care ar impune majorarea sau micșorarea tarifelor în vigoare pentru serviciul de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate.

Respectiv, în viogoare rămân tarifele actuale: 10,69 lei/metru cub de apă pentru consumatorii casnici și 24,46 lei/metru cub de apă pentru ceilalți consumatori. Tarifele respective au fost aprobate în mai 2017.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *