Principală  —  Ştiri  —  Social   —   #Stai acasă și exersează: Au…

#Stai acasă și exersează: Au fost publicate testele de exersare pentru examenele naționale de absolvire

Foto: aee.edu.md

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a făcut publice testele și baremele de corectare pentru exersare pentru fiecare disciplină de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020.

În contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, autoritățile fac un apel către elevi să rezolve testele acasă, în mediul sigur și să le consulte online cu profesorii în vederea efectuării analizei celor rezolvate dar și a explicațiilor pertinente.

Testele și baremele de corectare pot fi găsite și descărcate de pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare aee.edu.mdevaluări naționale, teste pentru exersare. Tot pe site-ul Agenției pot fi accesate și testele din sesiunile precedente.

Documentele publicate sunt o resursă utilă atât pentru elevii claselor a 4-a, a 9-a și a 12-a, cât și pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

În următoarea perioadă, vor fi organizate lecții publice pentru facilitarea pregătirii elevilor către examenele naționale de absolvire. În același scop, pot fi utilizate și emisiunile televizate realizate în anii precedenți de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Ministerul și AEE solicită implicarea cadrelor didactice în oferirea consultațiilor pentru pregătirea elevilor către examenele naționale de absolvire.

#Stai #acasă #și #exersează!

Începând cu ziua de 11 martie, instituțiile de învățământ din țară și grădinițele și-au sistat activitatea. Procesul educațional a fost suspendat până la 23 martie.