Principală  —  IMPORTANTE   —   Sora controversatului om de afaceri…

Sora controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, vizată în dosarul „Laundromat”, a fost condamnată la 10 ani de închisoare în Rusia

Elena Platon, sora controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, vizată în dosarul „Laundromat”, a fost condamnată joi, la 10 ani de închisoare în Rusia pentru implicare în spălarea a peste 126 miliarde de ruble din Rusia, transmite RIA Novosti.

Potrivit sursei citate, Elena Platon a fost condamnată de Judecătoria Tverskoy din Moscova.

„Din 2013 până în 2014, Elena Platon a fost un membru activ al comunității criminale internaționale, condusă de fratele ei Veaceslav Platon și de un cunoscut politician și om de afaceri Vladimir Plahotniuc din R. Moldova. Împreună cu proprietarii efectivi ai unor bănci rusești, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin, precum și de către alți complici, acuzatul a efectuat o retragere ilegală din Federația Rusă către state străine de peste 126 miliarde de ruble „, a declarat Irina Volk, reprezentantul Ministerului Rus al Afacerilor Interne.

În luna iulie a anului 2019, Elena Platon și-a recunoscut vinovăția în participarea la spălarea a unui miliard de dolari din Federaţia Rusă prin celebra schemă „Laundromat”. Totodată, aceasta ar fi depus mărturii şi contra altor persoane, membri ai unor grupări criminale organizate scrie kommersant.ru.

Elena Platon a fost reținută la Moscova în urma unei decizii luate de Judecătoria raionului Tverskoy la sfârșitul lunii mai a anului 2019. Potrivit Komersant, aceasta este acuzată că a organizat o schemă de transferare în străinătate a banilor din băncile rusești. Totodată, anchetatorii ruși presupun că sora lui Veaceslav Platon ar fi luat parte și la schemele organizate de fratele său.