Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SONDAJ/ Alegeri locale 2023: Problemele…

SONDAJ Alegeri locale 2023: Problemele din Chișinău și prognoze electorale

Potrivit unui sondaj de opinie publicat de Comunitatea pentru advocacy și politici publice „WatchDog.MD”, locuitorii municipiului Chișinău reclamă ca „cea mai îngrijorătoare problemă” – ambuteiajele (56,3%). Pe locul șase în clasament, respondenții au stabilit „corupția din Primăria capitalei” (21,3%). În cadrul aceluiași sondaj, au fost făcute prognoze electorale.

Dintre cele 600 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult, din municipiul Chișinău, care au răspuns la 15 întrebări, în cadrul interviu telefonic în limita studiului, 67,7% au declarat că sunt siguri că vor ieși la vot pe 5 noiembrie.

Conform datelor, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, actualul edil, Ion Ceban ar lua al doilea mandat (46,8%), urmat de Lilian Carp cu (14,9 %).

Întrebați dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Consiliul Municipal Chișinău, locuitorii capitalei ar vota, majoritar, pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (29,7%).

Preferințele și opiniile referitoare la politica externă arată că moldovenii nu au deloc încredere în președintele rus, Vladimir Putin (59,2%).

Sondaj de opinie a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, la comanda Comunității pentru advocacy și politici publice „WatchDog.MD”.

Sondaj de Opinie by Ziarul de Gardă