Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sediul Ambasadei Rusiei la Chișinău…

Sediul Ambasadei Rusiei la Chișinău – vandalizat de un cetățean originar din Rusia

Sediul Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost vandalizat de un cetățean originar din Rusia, informează Poliția capitalei.

Solicitată de Ziarul de Gardă, ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiul Chișinău, Nina Dubovca, a precizat că, în seara zilei de vineri, 7 octombrie, „un bărbat în vârsta de 40 de ani, originar din Rusia, a comis mai multe acte huliganice în apropierea Ambasadei Ruse. Acesta a vandalizat poarta ambasadei cu graffitti, a lansat focuri de artificii în apropierea clădirii și a agățat pe o rangă metalică o bucată de stofă albastră cu alb.

La somațiile angajaților Inspectoratului General de Carabinieri, individul s-a opus, ulterior acesta a fost coborât de pe gardul ambasadei, a fost încătușat și reținut. Pentru faptele comise acesta a fost arestat pentru 72 ore și este cercetat penal pentru huliganism”, a informat reprezentanta Poliției capitalei.

La sediul Ambasadei Federației Ruse din Republica Moldova, în această noapte au fost surprinse imagini cu persoane necunoscute care au aruncat peste gard petarde și artificii. Înregistrările au fost distribuite de canalul de Telegram Stop russian agression.

De asemenea, pe poarta misiunii diplomatice a fost scris, în limba rusă, „Putin – ucigaș”.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău nu a comunicat despre un asemenea incident.

Amintim că vineri, 7 octombrie, a fost aniversarea a 70-a a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.