Principală  —  IMPORTANTE   —   Secția consulară a Ambasadei României…

Secția consulară a Ambasadei României în R. Moldova își sistează activitatea cu publicul pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie

Secția consulară a Ambasadei României în R. Moldova anunță că își sistează activitatea cu publicul pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

În această perioadă vor fi asigurate doar serviciile consulare de urgență.

„Având în vedere faptul că, în România, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt declarate zile de sărbătoare legală, Secția consulară a Ambasadei României în R. Moldova nu va lucra cu publicul în această perioadă. Vor fi asigurate doar serviciile consulare de urgență, care pot fi anunțate telefonic, la numărul 00373 68 33 63 63 (dedicat cetățenilor români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă – accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar)”, se arată într-o notă informativă a Ambasadei României în R. Moldova.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, pe data de 1 decembrie. Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta, pe 1 decembrie 1918, Rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 decembrie ca Zi Naţională a României. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial din 1 august 1990.