Se măresc pensiile

De la 1 aprilie se măresc pensiile cu 7,95%. Decizia a fost luată astăzi, 04 februarie de Guvern, mărirea fiind o prorocedură anuală de indexare a pensiilor.

Pentru majorarea acestor plăţi Guvernul va fi nevoit să aloce 517 milioane de lei, a declarat Ruxanda Glavan, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. Totodată ministra anunţă că procentul de indexare a fost calculat în urma analizei creşterii salariului mediu pe economie şi a indicelui preţurilor de consum pe anul trecut.
După mărire pensia medie pentru limita de vîrstă se va mări cu circa 89 de lei, pensiile de invaliditate vor creşte cu puţin peste 69 de lei, iar cele de urmaş cu aproape 45 de lei. Pensiile veteranilor de la Cernobîl vor fi mai mari cu 188 de lei.

sursa foto: bzi.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *