Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șase deputați din Parlamentul de…

Șase deputați din Parlamentul de la Chișinău, confirmați pozitiv la infecția COVID-19

Șase deputați din Parlamentul de la Chișinău au fost testați pozitiv cu COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Igor Grosu, președintele Parlamentului.

Președintele Parlamentului nu a oferit numele deputaților infectați cu COVID-19.

Vreau să vă anunț că șase deputați sunt confirmați cu COVID-19, unii dintre ei sunt spitalizați, iar alții sunt mai bine”, a declarat Igor Grosu.

La 19 ianuarie, R. Moldova a înregistrat 3 255 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 396 678. 

Ministerul Sănătății anunță că în Republica Moldova 1 001 014 persoane s-au vaccinat cu schema completă. Cea mai înaltă rată cu schema primară de vaccinare se înregistrează în grupul de vârstă 70-79 de ani. Acoperirea națională cu schema completă în populația generală constituie peste 29% sau 47% din populația cu reședință obișnuită, raportată de Biroul Național de Statistică.

Republica Moldova a recepționat, în total, 2 722 440 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și recomandată de toate instituțiile de sănătate la nivel național și internațional, fiind o metodă eficientă pentru a opri pandemia.