Principală  —  IMPORTANTE   —   Salvatorii și pompierii din R.…

Salvatorii și pompierii din R. Moldova vor obține tehnică de intervenție din Japonia

Sursa foto: ZdG

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că a semnat vineri, 20 ianuarie, un contract cu firma „Toyota Tsusho Corporation” din Japonia ce prevede fabricarea și livrarea în R. Moldova a 19 autospeciale pentru salvatori și pompieri.

Tehnica produsă în Japonia va fi bazată pe șasiu european și urmează a fi livrată în R. Moldova în termen de 23 de luni:

  • 8 autoscări cu lungimea de 30 m;
  • 2 autoscări cu lungimea de 54 de m;
  • 3 autocisterne cu capacitatea de 3 000 litri;
  • 4 autocisterne cu capacitatea de 4 000 litri;
  • 2 autocisterne cu capacitatea de 10 000 litri.

„Odată cu livrarea autospecialelor în R. Moldova, salvatorii și pompierii din cadrul IGSU vor fi instruiți de experții niponi cu privire la utilizarea și mentenanța tehnicii date, asigurând în acest fel transferul de cunoștințe necesare, precum și o durabilitate a proiectului”, susțin reprezentanții Inspectoratului.

Potrivit IGSU, achiziția de tehnică face parte din proiectul „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, implementat cu suportul Guvernului Japoniei care a oferit R. Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde de Yeni japonezi (circa 230 milioane de lei la cursul BNM) prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA).