Reporterii Ziarului de Gardă, printre cei mai buni jurnaliști ai anului 2018

Ziarul de Gardă a fost premiat din nou în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă. Jurnalistele Marina Ciobanu și Viorica Tătaru au fost premiate în secțiunea „Emisiune TV”. Pentru reportajele realizate, celor două jurnaliste le-a fost acordat o diplomă și unul din cele nouă mere pe care le primesc cei mai buni jurnaliști în fiecare an.

În seara zilei de 6 decembrie, Clubul de presă din Chișinău – Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Comitetul pentru Libertatea Presei au desemnat jurnaliștii anului 2018, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a 24-a.

În cadrul acestei ediții a Galei Anuale a Clubului de Presă au fost oferite 9 premii la 6 categorii.

Topul Jurnaliștii Anului 2018 este următorul:

Emisiune TV/Radio
Natalia Sergheev, Radio Europa Liberă
Marina Ciobanu, Viorica Tataru, publicația „Ziarul de Gardă”

Fotografie
Andrei Mardari, Agenția „Moldpres”
Nadejda Roșcovanu, ziarul „Jurnal de Chișinău”

Investigație
Nicolae Cușchevici, Liuba Șevciuc, Olga Ceaglei, RISE Moldova

Longread
Polina Cupcea, Oameni și Kilometri
Redacția NewsMaker

Reportaj TV
Stela Dănilă, TVR Moldova

Presa scrisă
Tatiana Mitrofan, ziarul „Observatorul de Nord”

Premii speciale
Evoluția anului – TV8
Speranța anului – Iurie Rotaru, ziarul SP, Bălți
Cel mai bun vlog/blog – Alina Andronache, Vlogul unei Mame Feministe
Cea mai bună reflectare a realităților din regiunile R. Moldova de către presa locală – portalul Nokta.md
Cel mai bun proiect media – TVR Moldova, campania „Generația Unirii”
Premiul de excelență – Tudor Iașcenco, ziarul „Cuvântul”

În cadrul Galei a fost înmânat și Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică, oferit de Consiliul de Presă, care în acest an i-a revenit Ziarului „SP” de la Bălți.

Gala ”Topul Jurnaliștii anului ” se organizează anual, începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chișinău. Scopul principal al acestei acțiuni, care se înscrie în obiectivul de a contribui la consolidarea jurnalismului profesionist, este de a sprijini și încuraja eforturile jurnaliștilor de a face o presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaționale.

Foto: media-azi.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    E si normal sa fie asa , pentru cei cari iubesc meseria si respecta pe ei si pe oameni. Multa sanatate si succes in munca grea pe care o duceti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *