• COVID-19

  231 cazuri confirmate 11 cazuri de recuperare 2 decese
 • Reparație de milioane la Guvern: parchet din stejar, sufragerie, sală pentru oaspeți, ascensoare și acoperiș

  Reparație de milioane la Guvern: parchet din stejar, sufragerie, sală pentru oaspeți, ascensoare și acoperiș
  10 noiembrie 2018 | 13:20

  În ultimele două luni, Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a făcut cumpărături și a contractat servicii în valoare totală de 23,2 milioane de lei, pentru lucrări de reparații interioare și exterioare, potrivit informațiilor din Registrul de Stat al Achizițiilor Publice. Cel mai substanțial contract, de 5 668 800 de lei, a fost semnat la 19 octombrie 2018 cu firma „Liftmontaj” SRL , care în termen de două luni urmează să livreze și să instaleze în Casa Guvernului patru ascensoare, două cu o capacitate de 1 000 de kg și altele două cu o capacitate de 500 de kg.

  Liftmontaj” SRL este fondată la 6 iunie 2016 de către „Liftcom” SRL și este administrată de Dmitri Canalî.

  Ascensoare vor fi instalate și în clădirea administrativă nr. 162 de pe bl. Ștefan cel Mare și Sfânt. În acest sens, un contract de 1,7 milioane de lei a fost semnat la 24 octombrie cu întreprinderea municipală „Liftservice”.

  Peste 5,5 milioane de lei vor fi plătite firmei „Giesena” SRL pentru „amenajarea sălii pentru oaspeți, de la etajul cinci, și a sufrageriei, de la etajul 1, cu racordarea la rețelele inginerești din vestibulul de la etajul 1”.

  Cu 3,2 milioane de lei, se va face modernizarea punctelor termice pentru blocurile administrative nr. 162 din bl. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 180 din bl. Ștefan cel Mar eși Sfânt și nr. 53 din șos. Hâncești. Contractul a fost semnat la 7 noiembrie cu „Proterm Grup” SRL. Cu aceeași firmă a fost semnat un contract de 357 de mii de lei pentru achiziționarea unui sistem de irigare.

  2,1 milioane de lei costă reparația acoperișului Casei Guvernului. Licitația, la care au participat, trei agenți economici, a fost câștigată de compania „Eurocity Construct” SRL, cea care în septembrie curent a semnat un contract de 2,4 milioane de lei pentru amenajarea terenului adiacent clădirii Guvernului și reparația scărilor de acces din partea Pieței Marii Adunări Naționale (PMAN), iar anul trecut a fost contactată cu 3,5 milioane de lei pentru reparația capitală a scărilor de la intrările în Casa Guvernului.

  În septembrie curent, au avut loc la nivelul conducerii firmei „Eurocity Construct” SRL. Administrator și fondator al firmei a devenit Igor Lipceanu, nume similar cu cel omului de afaceri care are mai multe legături de business cu fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, reținut de Centrul Național Anticorupție într-un dosar penal de abuz în serviciu, dar condamnat de prima instanță doar la o amendă  de 37,5 mii de lei. „Eurocity Construct” SRL are sediul pe șos. Muncești 77, adresă la care-şi au sediu alte câteva firme ale lui Igor Lipceanu. Conform datelor de la Cadastru, la 3 mai 2012, Igor Lipceanu, prin intermediul firmei sale ÎI „Lipcianu”, i-a vândut mamei viceministrului, Sofiei Triboi, o încăpere nelocativă de 325 m.p. de pe Munceşti 77.

  Două contracte, cu o valoare totală de 1,1 milioane de lei, au fost încheiate de Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului în septembrie curent cu firma „7 Servicii Imobiliare” SRL, care s-a obligat în termen de două luni să repare fațada și scările exterioare ale două blocuri administrative aflate în gestiunea Direcției Generale pentru Administrarea Clădirilor Guvernului, de pe bl. Ștefan ce Mare 162 și șos. Hâncești 53.

  Lucrările de reparație a pardoselilor din parchet de stejar, de la etajele doi și patru ale Casei Guvernului, costă aproape un milion de lei. Un contract în valoare de 941 886 de lei a fost semnat la 11 octombrie cu „Kropovs-Grup” SRL.

  Lucrările de reparație a rețelelor termice și frigorifice esterioare costă 1 499 771 de lei și vor fi efectuate de „Polimer Gaz Conducte” SRL.

  „Gazenergoexpert” SRL a fost desemnat câștigător al licitației pentru  executarea lucrărilor de reparație la centrala termică a blocului administrativ din str. Bucuriei 18a pentru o sumă de 392 700 de lei.

  Cu 363 de mii de lei, Guvernul cumpără materiale de construcție de la „Resacons-STR” SRL.

  Citiți și:

  [gs-fb-comments]

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/Pe timp de carantină, un agent economic aduna tineri pe rețele de socializare și îi chema să se distreze

  La data de 27 martie, un agent economic, cu sediul în sectorul Botanica din mun. Chișinău, prin intermediul unei rețele de socializare, a adunat tineri și a organizat un eveniment în clubul de noapte pe care îl…
  VIDEO/Pe timp de carantină, un agent economic aduna tineri pe rețele de socializare și îi chema să se distreze

  COVID-19, România: 38 de decese, 300 de cazuri noi

  Un bărbat de 66 de ani este cea de-a 38-a victimă a coronavirusului în România. Bărbatul ar fi fost în contact cu membru al familiei revenit din Germania. Pe teritoriul României au fost confirmate, până acum, 1…
  COVID-19, România: 38 de decese, 300 de cazuri noi

  Detalii despre starea de sănătate a celor 231 de pacienți cu COVID-19: 13 pacienți, în stare gravă

  Din totalul de 231 de pacienți diagnosticați cu coronavirus, 13 pacienți se află în stare gravă. Informația a fost comunicată de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, în cadrul b…
  Detalii despre starea de sănătate a celor 231 de pacienți cu COVID-19: 13 pacienți, în stare gravă

  LIVE/ Precizări de ultima oră privind COVID-19 în R. Moldova de la ministra Sănătății

  Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, face declarații de presă privind situația referitor la pandemia de COVID-19 în Republica Moldova. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, dintre cel…
  LIVE/ Precizări de ultima oră privind COVID-19 în R. Moldova de la ministra Sănătății

  „Migranţii ar trebui să știe că nu sunt nicicând singuri în timpuri grele”

  Irina VanPatten a plecat din R. Moldova în SUA acum 18 ani, iar de curând a lansat o carte despre și pentru migranți. ZdG a discutat cu autoare despre motivele plecării, stabilirea în SUA și inspirația pentru c…
  „Migranţii ar trebui să știe că nu sunt nicicând singuri în timpuri grele”

  Cifrele COVID-19 în România: 1 452 cazuri. Când ar putea începe testarea în masă a bucureștenilor

  La o lună și două zile de la confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, 30 de persoane infectate au decedat, iar 139 de pacienți s-au videcat în România. Între timp, numărul cazur…
  Cifrele COVID-19 în România: 1 452 cazuri. Când ar putea începe testarea în masă a bucureștenilor