Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția Agenției de Mediu în…

Reacția Agenției de Mediu în legătură cu incendiul de la depozitul de deșeuri din plastic: „Rugăm populația din preajmă, care ar putea fi expusă la fumul contaminat cu substanțe periculoase, să păstreze calmul și să stea în adăposturi

Agenția de Mediu a venit cu o reacție în urma incediului izbucnit în această noapte la un depozit de deșeuri din plastic, de pe str. Uzinelor din Chișinău. Informația a fost distribuită prin intermediul canalului oficial de Telegram „Prima Sursă”.

Instituția respectivă a oferit informații importante despre posibilele consecințe asupra mediului și a populației ale acestui incendiu, menționând că:

„S-a intervenit la fața locului, în scopul prelevării probelor de aer atmosferic, după investigarea de laborator a probelor prelevate, va fi publicată informația privind gradul de poluare a aerului.
Menționăm că în urma arderii deșeurilor de plastic, în atmosferă se elimină în mare parte particule fine PM10, COV-uri (compuși organici volatili), precum și hidrocarburi aromatice policiclice ce pot afecta grav sistemul respirator al organismului uman, cauzând afecțiuni cardiace și pulmonare”, se anunță în mesajul oficial al Agenției de Mediu.

Prin urmare, Agenţia de Mediu recomandă populației din preajmă, care ar putea fi expusă la fumul contaminat cu substanțe periculoase, să păstreze calmul și să stea în adăposturi. Agenția de Mediu reiterează că în cazul în care cetățenii sunt nevoiți iasă de urgență, se recomandă purtarea măștilor de protecție și limitarea expunerii în aria poluată.

Reamintim că, în dimineața zilei de 9 octombrie 2022, mai exact în jurul orei 04:50, pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit la fața locului, pe str. Uzinelor 209.

Primăria municipiului Chișinău informează că incendiul izbucnit în această dimineață lângă linia de sortare din sectorul Ciocana nu este în gestiunea municipalității, aflându-se în proprietatea unui agent economic privat.