Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova va fi inclusă…

R. Moldova va fi inclusă într-un proiect-pilot al Băncii Mondiale privind securitatea cibernetică în sectorul energetic, anunță Ministerul Energiei

Ministerul Energiei anunță că R. Moldova urmează să fie inclusă într-un proiect-pilot al Băncii Mondiale dedicat securității cibernetice în sectorul energetic. Inițiativa are scopul de a preveni atacurile cibernetice care ar afecta buna funcționare a sistemului energetic și consumatorii din R. Moldova.

Potrivit Ministerului Energiei, posibile domenii de aplicare a asistenței tehnice în cadrul inițiativei „Centrul de integrare a datelor și inovare din domeniul energetic”, au fost discutate de ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu o misiune de experți aflată în R. Moldova.

„Inițiativa își propune să evalueze situația la zi privind asigurarea securității cibernetice la întreprinderi din sectorul energetic și să vină cu propuneri de soluții de îmbunătățire a acesteia, cu scopul prevenirii atacurilor cibernetice care ar afecta buna funcționare a sistemului și consumatorii R. Moldova.

Ministrul a solicitat ca în evaluare să fie vizate întreprinderi-cheie din sector”, anunță Ministerul Energiei.

Banca Mondială oferă suport R. Moldova pentru asigurarea securității energetice prin construcția liniei de tensiune înaltă 400 kV Vulcănești-Chișinău și pentru îmbunătățirea eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Chișinău. Recent, potrivit Ministerului Energiei, Banca Mondială a anunțat că își propune să lanseze un proiect nou de amploare în domeniul eficienței energetice.