R. Moldova, la coada clasamentului țărilor europene privind respectarea drepturilor persoanelor LGBT

Potrivit unui clasament realizat de la ILGA Europe, R. Moldova se situează pe locul 41 din 49 de țări din regiunea europeană la capitolul respectării drepturilor și a egalității persoanelor LGBT.

Astfel, la capitolul Egalitate și non-discriminare în raport cu persoanele LGBT, R. Moldova s-a clasat pe locul 38, iar la capitolul Recunoaștere legală de gender și integritate a corpului – pe locul 26. Totodată, R. Moldova s-a clasat pe locul 45 la compartimentul Spațiu pentru societatea civilă, fiind urmată imediat de Turcia.

Clasamentul se bazează pe impactul legilor și politicilor fiecărei țări asupra vieții persoanelor LGBT. Acesta înregistrează standardele juridice ale unei țări pentru comparație cu vecinii săi europeni.

În 2018, în R. Moldova au fost înregistrate două cazuri de crime de ură și 13 cazuri de incidente de ură, iar persoanele trans și persoanele gender neconforme rămân cel mai vulnerabil grup din comunitatea LGBT.

Citiți și:
Punctul pe i în relaţiile persoanelor LGBT cu familia, biserica şi poliţia
Cine sunt politicienii care utilizează cel mai des discursul de ură


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *