Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ R. Moldova inițiază negocieri…

DOC R. Moldova inițiază negocieri cu autoritățile din Germania în legătură cu semnarea unui Acord cu privire la conversiunea permiselor de conducere

Permisele moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania. Guvernul R. Moldova, a aprobat în ședința de joi, 19 august, proiectul cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere.

„Acest Acord este foarte important pentru cetățenii noștri stabiliți în Germania”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

„În temeiul art. 7 alin. (2) din Legea nr. 595/1999 privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2000, nr. 24-26, art. 137), cu modificările ulterioare, Guvernul HOTĂRĂȘTE:

  1. Se ia act de proiectul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere.
  2. Se inițiază negocierile asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere”, se menționează în proiect.

Proiectul urmează a fi supus votului în Parlament.

Documentul integral:

În mai curent, președinta Maia Sandu a declarat după întrevederea cu omologul său german că apreciază disponibilitatea autorităților germane de a renunța la obligativitatea examenului teoretic, la conversiunea permisului moldovenesc pe un permis german. Tot atunci, șefa statului a menționat că negocierile pentru semnarea unui acord pentru permise va fi inițiat în viitorul apropiat.