Principală  —  IMPORTANTE   —   Primăria Capitalei anunță: din 1…

Primăria Capitalei anunță: din 1 iulie, tariful pentru o călătorie, atât la troleibuz, cât și la autobuz, pentru oraș și suburbii va fi de 6 lei

Imagine-simbol

Primăria Municipiului Chișinău anunță că, conform noii Metodologii a calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, care a fost aprobată luni, 13 iunie, de Consiliul Municipal Chișinău (CMC), tariful la transportul public din 1 iulie va fi de 6 lei pentru o călătorie, atât la troleibuz, cât și la autobuz, pentru oraș și suburbii.

Astfel, Primăria Capitalei anunță că, în urma acestei decizii, „în premieră”: 200 de mii de pensionari vor călători gratuit, 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a vor călători gratuit și 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.

„Dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decât este azi, de doi lei. Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atât pentru Chișinău, cât și suburbii.Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat”, anunță Primăria Capitalei.

Autoritățile Capitalei spun că vor pune accent pe abonamentele la călătoria cu transportul public:

234 de lei, abonament pentru 1 lună
594 de lei, abonament pentru 3 luni
972 de lei, abonament pentru jumătate de an.

„Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău a fost elaborată și prezentată de către experți, publicată și dezbătută foarte mult în ultima perioadă.
Astfel, prețul calculat de experți este de 6 lei pentru o călătorie, atât la troleibuz, cât și la autobuz, pentru oraș și suburbii”, anunță autoritățile municipale.

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat luni, 13 iunie, Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, costului unui vehicul-kilometru și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie.

Conform proiectului de decizie, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a fost împuternicit de CMC să stabilească valoarea de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul și să aprobe tarifele pentru călătorie în transportul public din municipiul Chișinău.

Publicitate
Publicitate