Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta R. Moldova: „Aceste manifestații…

Președinta R. Moldova: „Aceste manifestații nu sunt proteste pentru că sunt plătite. Grupările corupte vor să răstoarne guvernarea ca să scape de pedeapsă”

Sursa: ZdG

„Grupările corupe au găsit oameni cu venituri mici, oameni care sunt mai ușor de manipulat, de dezinformat și pe care îi folosesc prezentând aceste manifestații drept proteste”, a declarat presedinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul Public Moldova 1, menționând că „grupările corupte” vor să „rătoarne guvernarea ca să poată reveni la putere și să scape de pedeapsa pentru actele de corupție pe care le-au comis”.

Aceste manifestații nu sunt proteste pentru că sunt plătite.

Am făcut apel să nu mai dezinformeze, să nu mai manipuleze oamenii, să nu-i mai folosească în scopurile lor personale. Bineînțeles că nu ne așteptăm ca grupările corupte să renunțe la ceea ce fac.

Grupările corupte sunt mână în mână cu Kremlinul și au un singur obiectiv: să facă R. Moldova cât mai slabă ca să poată să o folosească în interes propriu. 

Eu m-am adresat cetățenilor, tuturor celor care vor ca R. Moldova să fie o țară puternică și bogată, o țară care să aibă grijă de cetățenii ei. Mesajul meu a fost către ei. Pe sprijinul și implicarea lor eu mizez”, a conchis președinta.

Pentru cei care strigă împotriva Uniunii Europene, președinta a menționat că „pe de o parte ei strigă împotriva UE, pe de altă parte merg în vacanțe acolo, își trimit copiii la studii, unii dintre ei au și cetățenia UE, și aceasta este evident o atitudine mincinoasă din partea lor în raport cu cetățenii R. Moldova”. 

Întrebată dacă UE va impune sancțiuni persoanelor asociate cu corupția mare din R. Moldova, Maia Sandu a spus că „după ce SUA și Marea Britanie a anunțat sancțiuni pentru doi mari corupți ai R. Moldova, se discută și despre sancțiuni care vor fi înaintate și de către UE. Discutăm și lucrurile se întâmplă. Evident că nu atât de repede pe cât ne-am dori, dar R. Moldova nu este singura țară care se confruntă cu probleme de corupție”.