Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președintele și secretarul CEC nu…

Președintele și secretarul CEC nu participă la ședințele instituției din ziua alegerilor. Ce explicații au aceștia

Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Maxim Lebedinschi, secretarul CEC nu au fost văzuți la ședințele instituției din ziua alegerilor. Președintele CEC a precizat pentru ZdG că sâmbătă seara a făcut febră și a decis ca în ziua alegerilor să muncească de acasă, iar Lebedinschi ne-a spus că „gestionează” procesul CEC și că nu este obligat să participe la briefing-urile organului electoral.

Contactat de ZdG, Dorin Cimil ne-a spus că sâmbătă seara a făcut febră, fiind vorba de o „banală angină”, astfel a decis ca duminică să muncească de acasă. Acesta ne-a mai spus că participă la ședințele organului electoral, doar că fără intervenție video.

La rândul său, Maxim Lebedinschi a spus pentru ZdG că „gestionează” procesul Comisiei și că nu este obligat să participe la briefing-urile instituției.

„Secretarul Comisiei gestionează în continuare procesul, prezența în briefinguri nu este obligatorie”, ne-a spus secretarul CEC.

De menționat că la 1 noiembrie, în primul tur de scrutin, Lebedinschi a participat la toate cele 5 ședințe ale CEC. La fel, la ședințe a fost prezent și Cimil.