Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 8 500 de locuitori…

Peste 8 500 de locuitori ai municipiului Edineț ar urma să aibă acces la apă potabilă în cadrul unui proiect finanțat de UE

sursa: agroexpert.md

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Edineț a semnat vineri, 3 septembrie, contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană (UE).

Lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț ar urma să fie executate în decurs de 10 luni calendaristice.

Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 57,98 milioane lei, dintre care 8 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Edineț.

Au fost semnate și alte două contracte pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”.

Drept câștigătoare pentru prestarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor a fost desemnată o companie cu oferta contractuală în valoare de 539 250,47 lei.

Supravegherea de autor urmează să fie realizată de o companie cu 173 951,76 lei.

Lucrările de construcție, finanțate de UE, vor include măsuri de infrastructură, precum extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și aducțiunii cu o lungime de 34 km, dar și regionalizarea serviciilor de alimentare cu apă. Astfel, peste 8 500 de locuitori ai municipiului Edineț ar urma să aibă acces la apă potabilă sigură.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de UE și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în R. Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.