Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru cetățeni străini cu acte…

Patru cetățeni străini cu acte false nu au fost admiși pe teritoriul R. Moldova, în această noapte

Poliția de Frontieră anunță că a refuzat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova pentru patru cetățeni străini, după ce asupra lor s-au depistat acte falsificate. Cetățenii au fost depistați în noaptea de duminică, 19 februarie 2023, în Aeroportul Internațional Chișinău.

În jurul orei 02:00, printre pasagerii sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău” s-a prezentat un grup de patru persoane, legitimate ca cetățeni ai Uzbekistanului. În cadrul controlului de specialitate, persoanele au declarat că dețin documente suplimentare celor de călătorie care le-ar justifica scopul sosirii în R. Moldova, informează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Potrivit autorităților, la unul din străini, polițiștii de frontieră au depistat trei documente cu semne de falsificare: două permise de ședere grecești, eliberate pe numele său, și un permis de conducere uzbec, emis pe numele altei persoane. Faptul dat a și constituit motiv de aplicare a returului celor patru străini.

Actele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise către laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Pe acest caz sunt desfășurate în continuare măsuri de cercetare în vederea elucidării circumstanțelor, informează Poliția de Frontieră.