Principală  —  IMPORTANTE   —   Parlamentul anunță regimul de lucru…

Parlamentul anunță regimul de lucru al angajaților, inclusiv audiența cetățenilor, în contextul pandemiei de COVID-19

Reprezentanții Parlamentului anunță că regimul de lucru al angajaților Secretariatului Parlamentului a fost adaptat la cerințele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Și programul de audiență al cetățenilor a fost modificat în conformitate cu Hotărârea CNESP.

Astfel, pentru optimizarea contactelor directe între angajații Secretariatului Parlamentului, au fost stabilite trei variante de program flexibil de lucru cu respectarea duratei timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână. Acestea sunt: între orele 07:00 — 15:30; între orele 07:30 — 16:00 și între orele 08:00 — 16:30, cu o pauză pentru prânz de 30 de minute. Excepții vor constituit cazurile de activități peste program.

Concomitent, angajații care au copii până la 12 ani pot beneficia de zile libere pe perioada suspendării procesului educațional în condițiile hotărârii respective a Guvernului, sau pot desfășura activitatea de la distanță. Birourile disponibile vor fi utilizate pentru dislocarea personalului în vederea reducerii contactelor directe.

A fost modificat și programul de audiență a cetățenilor în conformitate cu recomandările CNESP privind asigurarea funcționalității instituției în condițiile riscului răspândirii coronavirusului.

Astfel, a fost stabilit următorul program de audiență a cetățenilor la Parlament: de la 07:30 – până la 16:30, cu o întrerupere de 30 de minute între 12:00 și 12:30, de luni până vineri inclusiv.

În același timp, cetățenii sunt îndemnați să utilizeze prioritar modalitatea de petiționare în regim online. Mai multe detalii privind procedura depunerii unei e-Petiții sunt AICI.

De asemenea, cetățenii pot apela telefonic Direcția petiții și audiență a Parlamentului: 022-820-271.

Concomitent cu optimizarea regimului de activitate se întreprind în continuu măsuri generale și sanitare de prevenire a răspândirii infecției, indicate de CNESP.  

Totodată, în perioada stării de urgență, la intrare în clădirea instituției se solicită prezentarea certificatului de vaccinare împotriva coronavirusului sau a certificatului care confirmă prezența anticorpilor ori rezultatul negativ la test Covid, valabil.   

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să instituie, începând cu 22 ianuarie, noi măsuri temporare pentru a opri răspândirea COVID-19, în special în contextul creșterii numărului de cazuri generate de noua tulpină Omicron. Detalii aici