Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ofiţerii de investigaţii au anihilat…

Ofiţerii de investigaţii au anihilat o grupare specializată în traficul de fiinţe umane

Patru cetăţeni ai R.Moldova  cu vîrste cuprinse între 19 și respectiv 28 de ani, suspectați de trafic de persoane, au fost reținuți pentru 30 de zile, anunţă Inspectoratul Naţional de Investigaţii. Pe parcursul anului 2015, aceștia au exploatat sexual 16 tinere, dintre care fac parte și trei minore.

În rezultatul investigațiilor efectuate de către organele de Poliţie s-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni din Moldova și Turcia. Mai bine de un an, aceștia exploatau tinere din Republica Moldova, sub pretextul angajării la muncă în cluburile de noapte din Turcia, în calitate de dansatoare. Pentru munca efectuată, victimelor le-au fost promise recompense de circa 2000 euro.

Doi membri ai grupării, cetățeni ai Republicii Moldova, activau în două cluburi de noapte din mun. Chişinău,  având rolul de a recruta tinerele, iar ulterior persoanele erau transmise unui alt membru al grupării care se ocupa de transportarea lor în Turcia.Victimele  minore, care nu puteau fi transportate în Turcia, erau cazate în diferite apartamente din capitală, unde erau exploatate sexual.

În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine, la domiciliile suspecților au fost ridicate agende de evidență a veniturilor obținute de către fiecare victimă exploatată, dar şi cheltuielile suportate pentru închirierea apartamentelor în mun. Chişinău, perfectarea actelor şi transportarea victimelor în Turcia.

Pe marginea acestui caz, Poliția a pornit o cauză penală pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Dacă vinovăția persoanelor culpabile de infracțiune va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de pînă la 20 ani.