Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oficiul Național al Viei și…

Oficiul Național al Viei și Vinului, despre celebrarea celei de-a XIX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului

Foto simbol

Din cauza situației pandemice actuale, în acest an, Ziua Națională a Vinului – sărbătoarea ce plasează Republica Moldova pe harta mondială a turismului vitivinicol, se va desfășura mai mult în spațiul media, vinării și vinoteci și va fi dedicat oamenilor care muncesc zi de zi în sectorul vitivinicol, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului(MADRM).

Oficiul Național al Viei și Vinului a prezentat ultimele noutăți despre celebrarea celei de-a XIX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, în cadrul unei conferințe de presă, informează MADRM.

În cadrul conferinței s-a vorbit despre modul în care va fi marcată cea de-a 19-a ediție a sărbătorii, dar și activitățile care vor fi organizate pe data de 3 și 4 octombrie. Totodată, a fost anunțat și un concurs de elaborare a unui logo permanent al festivalului, care va fi lansat la ediția jubiliară din anul 2021.

În cadrul evenimentului, Oficiul Național al Viei și Vinului a lansat un spot dedicat celei de-a 19-a ediții a Zilei Naționale a Vinului, care vine să accentueze tradițiile milenare în vinificație.

Mihail Machidon, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: „Suntem unici în lume cu așa tip de sărbătoare, ceea ce ne face să ne mândrim. Nu e doar un eveniment pentru a servi vin, ci și pentru a savura acest produs minunat, dar și a ne promova pe piața atât internă, cât și externă. Luând în considerare că mai mult de 150 de mii de persoane din agricultură activează în acest domeniu, face ca această sărbătoare să aibă o conotație importantă nu doar la nivel național, dar și în fiecare familie. Credem că mesajul pe care vrem să-l aducem noi întregului mapamond va fi reiterat de fiecare întreprindere care își va deschide larg ușile atât pentru degustări, expoziții, cât și pentru cele mai bune vinuri pe care le dețin și vor fi alături cu programe culturale”.

Astfel, pentru a compensa lipsa standurilor vinificatorilor și a programului cultural tematic, în data de 3 și 4 octombrie, în centrul capitalei va fi concentrat un patrimoniu vitivinicol – o expoziție cu etichete, care arată istoria și evoluția sectorului timp de 20 de ani.

Oficiul Național al Viei și Vinului a început pregătirile pentru ediția jubiliară a Zilei Naționale a Vinului, care va avea loc în anul 2021. Instituția își propune să-i implice pe toți cei care contribuie la dezvoltarea sectorului vitivinicol din țară, pentru a oferi evenimentului o altă dinamică și o altă traiectorie de recunoaștere internațională.

Oficiul Național al Viei și Vinului își propune să depună toate eforturile ca, în următorii ani, sărbătorea Ziua Națională a Vinului să fie înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.