Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (video) Oamenii aduși organizat la…

(video) Oamenii aduși organizat la protestul pentru susținerea votului mixt nu știau de ce au venit: „Eu nu pot răspunde la multe întrebări”

Astăzi, în perimetrul Parlamentului și-au manifestat poziția două tabere: opoziția extraparlamentară care a chemat cetățenii să protesteze împotriva schimbării sistemului electoral și adepții sistemului mixt. 

Totodată, mai mulți oameni au fost aduși în mod organizat la protestul celor care au susținut votul mixt. Ei nu au putut să explice ce anume susțin și de ce au venit la această manifestație.

„Ne-am adunat aici să susținem așa, să dăm afară deputații…”, ne-a spus un tânăr.

„- Am venit să susținem voturile./ – Care?/ – Nu știm”, a spus o femeie.

„- Nu avem deputat. Susținem votul mixt./ -De ce?/  -Anume. Că ne-am săturat, vrem deputatul nostru. / -Dar știți că există riscul de corupție în cazul sistemului mixt?/ – Există? Eu n-am observat./ – De unde ați venit?/ -De la Orhei./ –  Ați venit cu transport organizat sau singur?/ – Eu nu pot răspunde la multe întrebări”, a spus unul dintre protestatarii pentru votul mixt.

Astăzi, a fost aprobat proiectul de lege privind votul mixt în lectură finală. Pentru acesta și-au dat votul 74 de deputați.