O moldoveancă, condamnată pe viață în SUA, după ce a împușcat un șofer de camion

O femeie originară din R. Moldova a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea unui șofer de camion pe nume Ernest Kummer, anul trecut. Mariana Lesnic, în vârstă de 44 de ani, a primit sentința de condamnare pe 22 octombrie curent, potrivit cdllife.com

Kummer a fost ucis pe 6 septembrie 2017, fiind  împușcat de patru ori de Lesnic, în timp ce dormea în camionul său, într-o zonă pentru odihnă din Iowa, notează aceeași sursă. Lesnic a fost găsită mai târziu de poliție în spatele zonei de odihnă, cu o armă în geantă. Femeia este cetățeancă americană originară din Moldova și s-a reprezentat singură pe parcursul procesului.

În timpul mărturiilor sale, Lesnic descrie cum a cerut mai multor șoferi, prin sms-uri, să o ia în călătorie spre statul Washington, la începutul lunii septembrie 2017. Ea a spus că Kummer i-a răspuns la mesaj și că a luat-o din Nebraska, cu vehiculul lui personal. Lesnic a mai spus că Kummer a dus-o la el acasă și a ținut-o acolo timp de trei zile, amenințând-o cu o armă și presând-o să întrețină o relație cu el. Lesnic a menționat că pe 5 septembrie, Kummer a luat-o în semi-camionul lui, pentru a livra o încărcătură în Chicago. Atunci când s-au oprit în zona de odihnă, ea a încercat să scape, dar a fost împiedicată de Kummer. Ea a adăugat că după ce Kummer a împins-o înapoi pe scaunul pasagerului camionului și i-a cerut să se dezbrace, a deschis focul asupra lui.

Asistentul procurorului general al Iowa, Douglas Hammerand, a subliniat la judecată că Lesnic avea mai multe șanse de scăpare și că Kummer se găsea într-o poziție de dormit în interiorul cabinei camionului. Hammerand mai spunea că Lesnic nu a menționat presupusele amenințări făcute de Kummer în timpul mai multor interviuri cu poliția.

În timpul examinării încrucișate, Lesnic a recunoscut că l-a împușcat pe Kummer cu intenția să-l omoare. Procurorul Tim McMeen a spus că deliberarea de 50 de minute a juriului a fost cea mai scurtă într-un proces de crimă pe care el și-l amintește. Decizia juriului de a o condamna pe Lesnic a fost unanimă. Mariana Lesnic a refuzat să vorbească în timpul condamnării.

Sursa foto: cdllife.com

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *