Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O moldoveancă, condamnată pe viață…

O moldoveancă, condamnată pe viață în SUA, după ce a împușcat un șofer de camion

O femeie originară din R. Moldova a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea unui șofer de camion pe nume Ernest Kummer, anul trecut. Mariana Lesnic, în vârstă de 44 de ani, a primit sentința de condamnare pe 22 octombrie curent, potrivit cdllife.com

Kummer a fost ucis pe 6 septembrie 2017, fiind  împușcat de patru ori de Lesnic, în timp ce dormea în camionul său, într-o zonă pentru odihnă din Iowa, notează aceeași sursă. Lesnic a fost găsită mai târziu de poliție în spatele zonei de odihnă, cu o armă în geantă. Femeia este cetățeancă americană originară din Moldova și s-a reprezentat singură pe parcursul procesului.

În timpul mărturiilor sale, Lesnic descrie cum a cerut mai multor șoferi, prin sms-uri, să o ia în călătorie spre statul Washington, la începutul lunii septembrie 2017. Ea a spus că Kummer i-a răspuns la mesaj și că a luat-o din Nebraska, cu vehiculul lui personal. Lesnic a mai spus că Kummer a dus-o la el acasă și a ținut-o acolo timp de trei zile, amenințând-o cu o armă și presând-o să întrețină o relație cu el. Lesnic a menționat că pe 5 septembrie, Kummer a luat-o în semi-camionul lui, pentru a livra o încărcătură în Chicago. Atunci când s-au oprit în zona de odihnă, ea a încercat să scape, dar a fost împiedicată de Kummer. Ea a adăugat că după ce Kummer a împins-o înapoi pe scaunul pasagerului camionului și i-a cerut să se dezbrace, a deschis focul asupra lui.

Asistentul procurorului general al Iowa, Douglas Hammerand, a subliniat la judecată că Lesnic avea mai multe șanse de scăpare și că Kummer se găsea într-o poziție de dormit în interiorul cabinei camionului. Hammerand mai spunea că Lesnic nu a menționat presupusele amenințări făcute de Kummer în timpul mai multor interviuri cu poliția.

În timpul examinării încrucișate, Lesnic a recunoscut că l-a împușcat pe Kummer cu intenția să-l omoare. Procurorul Tim McMeen a spus că deliberarea de 50 de minute a juriului a fost cea mai scurtă într-un proces de crimă pe care el și-l amintește. Decizia juriului de a o condamna pe Lesnic a fost unanimă. Mariana Lesnic a refuzat să vorbească în timpul condamnării.

Sursa foto: cdllife.com