Principală  —  IMPORTANTE   —   O asistentă medicală din Orhei…

O asistentă medicală din Orhei a încetat din viață din cauza infecției cu Covid-19. Ce spun autoritățile

Încă un lucrător medical și-a pierdut viața fiind răpus de noul coronavirus. Este vorba despre o asistentă medicală care a activat în cadrul Spitalului raional Orhei.

Anunțul a fost făcut de către mai mulți colegi de-ai femeii, printr-un mesaj postat pe Facebook.

„ÎNCĂ UN ÎNGER ÎN HALAT ALB URCĂ LA CER.
Dna Zinaida Popusoi , ați cusut mii de răni și ați făcut nenumărate pansamente, iar acum ați lăsat o rană deschisă pentru întreg sistemul medical…
Peste 49 de ani, Zinaida Ivanovna (așa o numesc colegii) a activat ca asistentă medicală în Blocul de Operații al Spitalului Raional Orhei de la vârsta de 18 ani, de când a absolvit Școala Medicală din Orhei.
Drum lin printre îngeri!
Condoleanțe familiei, colegilor, rudelor și tuturor celor ce au cunoscut acest OM luminos..
.”, se menționează în mesaj.

Solicitați de ZdG, reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au confirmat că paciența a decedat din cauza infecției cu COVID-19 și ne-a comunicat că din luna martie curent, asistenta medicală nu mai activa în cadrul instituției medicale din Orhei.

„Cu regret anunțăm trecerea în neființă a doamnei Zinaida Popușoi, în vârstă de 67 ani. Aceasta a fost internată în stare gravă, la data de 26 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Dna Zinaida Popușoi și-a dedicat toată viața meseriei nobile, de asistentă medicală. Aceasta a activat pînă în luna martie curent la Spitalul Raional Orhei. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, colegilor și tuturor celor ce au cunoscut acest om însemnat pentru sistemul medical”, menționează MSMPS.