Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numărul infecţiilor cu coronavirus a…

Numărul infecţiilor cu coronavirus a depăşit 30 de milioane la nivel global

Sursa foto: Anadolu Agency

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în întreaga lume a depăşit 30 de milioane. Peste 940.000 de persoane au murit după ce au fost confirmate cu Covid-19. Ultimele date arată că cele mai afectate ţări sunt SUA, India şi Brazilia, dar există o creştere a numărului de infecţii în toată Europa.

Multe ţări din emisfera nordică se pregătesc acum pentru un al doilea val de pandemie pe măsură ce se apropie iarna, scrie Mediafax.

Joi, numărul cazurilor de COVID-19 la nivel global a depăşit la nivel global a depăşit 30 de milioane, potrivit cifrelor Universităţii Johns Hopkins.

SUA rămâne de departe cea mai grav afectată ţară din punct de vedere al numărului, cu peste 6,6 milioane de infecţii confirmate şi peste 197.000 de decese.

Numărul de noi infecţii zilnice a scăzut, totuşi, în comparaţie cu cifrele din iulie.

În India, numărul cazurilor a depăşit cinci milioane în această săptămână – al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume.

Virusul pare să se răspândească mult mai repede în India decât în ​​orice altă ţară, cazurile zilnice depăşind 90.000 în ultimele zile.

Poziţia a treia la nivel mondial este ocupată de Brazilia, care a înregistrat peste 4,4 milioane de cazuri confirmate, cu peste 134.000 de decese – al doilea cel mai mare număr după SUA.

În acelaşi timp, rata deceselor la 100.000 de persoane variază semnificativ de la ţară la ţară, San Marino, Peru şi Belgia având cele mai mari rate, iar India una dintre cele mai scăzute.

În Europa, în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor noi sa dublat în mai mult de jumătate din state. 300.000 de noi infecţii au fost raportate în toată Europa doar săptămâna trecută şi iar numărul cazurilor săptămânale l-a depăşit pe cel din martie.

Potrivit OMS, au existat cinci milioane de cazuri confirmate şi peste 228.000 de decese în toată Europa de când a început pandemia.