Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numărul de accidente rutiere poate…

Numărul de accidente rutiere poate fi redus cu ajutorul Sistemului european CADaS. Experți din Lituania în misiune de lucru la Poliția Națională

Sursa foto: poliția.md

Mai mulți experți lituanieni au vizitat Republica Moldova într-o misiune de lucru pe domeniul siguranței rutiere, pentru a facilita schimbul de bune practici în vederea implementării sistemului european CADaS, se arată într-un comunicat vineri, 24 mai.

Sistemul european CADaS este un sistem armonizat de colectare a datelor care permite obținerea de informații comparabile despre accidentele rutiere la nivel european, cu scopul reducerii numărului de accidente rutiere.

„În perioada 21-24 mai a avut loc misiunea de lucru pe domeniul siguranței rutiere a experților lituanieni, cu scopul de a consolida capacitățile instituționale ale Poliției Republicii Moldova în vederea dezvoltării acestui segment”.

În urma ședinței de lucru, experții vor elabora un raport cu pașii concreți pe care Poliția urmează să-i realizeze pentru implementarea sistemului, ceea ce va oferi o serie de beneficii în vederea reducerii numărului de accidente rutiere și va contribui la atingerea obiectivelor stabilite în Acordul de Asociere cu UE pe domeniu.

Misiunea a fost finanțată de către Comisia Europeană prin intermediul instrumentului de asistență externă al UE- TAIEX.