Principală  —  IMPORTANTE   —   Meteorologii au emis un nou…

Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd ploi puternice

Imagine-simbol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis vineri, 28 mai, un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă pe parcursul întregii zile, până cel puțin la ora 21:00.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vineri, 28 mai, se prevăd ploi de scurtă durată, izolat puternice (15-25 l/m2) cu descărcări electrice și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

Vremea se va răci în toată țara, dar în extremitatea sudică, temperaturile vor rămâne ridicate în acest sfârșit de săptămână. Meteorologii promit pentru ziua de vineri, 28 mai, ploi cu descăricări electrice în nordul și centru țării. În Sud va ploua încet, iar temperaturile se vor încadra între 20 și 23 grade Celsius cu plus, transmite Serviciul Hidrometeorologic de stat.

Potrivit meteorologilor, la nord și centru am putea avea ploi cu descărcări electrice, iar la sud – ploi de scurtă durată. La nord, temperatura va oscila între 18 și 21 grade Celsius, pe timp de zi. Și în următoarele două zile, sâmbătă și duminică, de asemenea, se așteaptă ploi în centrul, nordul și sudul țării, cu temperaturi cuprinse între 15 și 20 grade Celsius.

Începând de luni, 31 mai, ploile vor conteni în toată țara, iar vremea se va răci. Duminică, 30 mai, maximele nu vor depăși 18 grade Celsius.