Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul emoționant al unui tânăr…

Mesajul emoționant al unui tânăr polițist: „Vreți, creați-mi dosare penale…”

facebook.com/border.gov.md

Un polițist de frontieră din Ungheni își declară susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Acesta a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care a spus că nu recunoaște și nu se supune „vechiului Guvern”.

„Da, sunt polițist. Da, am credit. Dar, după câte știu, sunt apolitic. Vreți – dați-mă afară. Vreți – eliberați-mă. Vreți – creați-mi dosare penale, căci de asta sunteți în stare, dar eu nu recunosc și nu mă supun vechiului guvern. Acceptați pierderea la fel cum și eu îmi asum riscurile de a fi eliberat de voi, apropo, ilegal. Eu sunt tânăr, am 22 de ani, vreau să muncesc acasă, nu să plec peste hotare. Deși, spre asta tind. Mi-ați mărit salariul? Nu, nu cred, căci mi-ați tăiat din alte părți. Uitați-vă cât achit gazda, comunalele, mâncarea și cu cât rămîn să supraviețuiesc. Eu vreau să-mi creez familie acasă, nu peste hotare, eu vreau să am copii, dar nu îmi reușește, pentru că prea mult mă costă”, a spus Dan Usurelu în mesajul său.

Sursa foto: Dan Usurelu/arhiva personală

Întrebat de ce a decis să susțină Guvernul condus de Maia Sandu, Dan Usurelu a declarat că susține ce e drept.

„Doar eu știu cum îmi fac serviciul și, în afară de asta, mai lucrez la construcții pentru a-mi putea plăti contractul la universitate (Dan își dorește să continue studiile la USM, n.r.) , numai eu știu cum ei zic că ne-au marit salariile, deși, de fapt, nu este așa. Deci, suntem amăgiți din toate părțile, iar ei se laudă cu minciuni”, a mai spus polițistul.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întâmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.