Mesajul emoționant al unui tânăr polițist: „Vreți, creați-mi dosare penale…”

Un polițist de frontieră din Ungheni își declară susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Acesta a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care a spus că nu recunoaște și nu se supune „vechiului Guvern”.

„Da, sunt polițist. Da, am credit. Dar, după câte știu, sunt apolitic. Vreți – dați-mă afară. Vreți – eliberați-mă. Vreți – creați-mi dosare penale, căci de asta sunteți în stare, dar eu nu recunosc și nu mă supun vechiului guvern. Acceptați pierderea la fel cum și eu îmi asum riscurile de a fi eliberat de voi, apropo, ilegal. Eu sunt tânăr, am 22 de ani, vreau să muncesc acasă, nu să plec peste hotare. Deși, spre asta tind. Mi-ați mărit salariul? Nu, nu cred, căci mi-ați tăiat din alte părți. Uitați-vă cât achit gazda, comunalele, mâncarea și cu cât rămîn să supraviețuiesc. Eu vreau să-mi creez familie acasă, nu peste hotare, eu vreau să am copii, dar nu îmi reușește, pentru că prea mult mă costă”, a spus Dan Usurelu în mesajul său.

Sursa foto: Dan Usurelu/arhiva personală

Întrebat de ce a decis să susțină Guvernul condus de Maia Sandu, Dan Usurelu a declarat că susține ce e drept.

„Doar eu știu cum îmi fac serviciul și, în afară de asta, mai lucrez la construcții pentru a-mi putea plăti contractul la universitate (Dan își dorește să continue studiile la USM, n.r.) , numai eu știu cum ei zic că ne-au marit salariile, deși, de fapt, nu este așa. Deci, suntem amăgiți din toate părțile, iar ei se laudă cu minciuni”, a mai spus polițistul.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întâmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *