Principală  —  RECOMANDAT   —   Mesajul bărbatului care a vandalizat…

Mesajul bărbatului care a vandalizat Ambasada Rusiei din Chișinău: „Ce fel de nebun a scris adevărul pe porțile ambasadei ruse „PUTIN KILLER – acela sunt eu”

Sursa foto: Alexandr Kudashev/ Facebook

Cetățeanul originar din Rusia, în vârstă de 40 de ani, care a vandalizat, vineri, 7 octombrie, poarta Ambasadei ruse cu graffiti a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care își argumentează fapta.

„Dacă dintr-o dată te gândești ce fel de nebun este cel care a scris adevărul pe porțile ambasadei ruse „PUTIN KILLER”, a arborat un steag alb-albastru-alb și a tras în consulat, atunci nu-ți răni creierii, eram eu. Dacă erați îngrijorat pentru mine (ceea ce este puțin probabil))), atunci am fost eliberat pe propria răspundere și a fost deschis un dosar penal sub articolul despre vandalism. Ei bine, dacă dintr-o dată nu ați văzut acțiunea în sine, atunci puteți să vă uitați la fragmente pe care diferiți tipi au reușit să le capteze”, scrie Alexandr Kudashev.

Într-o declarație făcută publică pe pagina sa de Facebook, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova menționează că, în seara zilei de 7 octombrie, „a avut loc o acțiune ostilă” împotriva misiunii diplomatice. „Cu complicitatea autorităților, s-a făcut un atac asupra misiunii diplomatice ruse: explozia unor petarde a deteriorat clădirea, s-a încercat intrarea neautorizată în complexul ambasadei, s-au făcut inscripții jignitoare pe gardul misiunii diplomatice. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul angajaților și membrilor familiei”, potrivit declarației.

Ambasada rusă invocă încălcarea gravă a prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 aprilie 1961, a Tratatului de prietenie și cooperare dintre Federația Rusă și Republica Moldova, precum și a Declarației comune a miniștrilor de externe ai Federației Ruse și Republicii Moldova cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la semnarea acesteia la Moscova, 17 noiembrie 2021.