Mesajele contramanifestanților la marşul organizat de comunitatea LGBT „Vrei nu vrei, omul nu se naşte gay ”

Un grup de persoane printre care și preoți au venit să protesteze cu icoane şi pancarte împotriva marșului „Sunt OK”, organizat de comunitatea LGBT din R. Moldova. Polițiștii s-au unit în cordon pentru a bloca trecerea contramanifestanților către participanții la marș.

Cei veniți astăzi, 19 mai, să protesteze împotriva marşului organizat de comunitate LGTB, au afișat pancarte cu mesaje precum Adevărul. Vrei nu vrei, omul nu se naşte gay ”; „Dumnezeu a dat femeie şi bărbat”; „Vrem normalitate, nu perversitate”.


Marșul minorităților sexuale a fost însoțit de mai multe ori la Chișinău de manifestări de protest ale unor grupări religioase, soldate în câteva rânduri cu întreruperea marșului. Anul trecut poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor.

Totodată, potrivit unui nou clasament dat publicității recent de cea mai mare asociație de organizații LGBT din Europa, ILGA-Europe, R. Moldova este una din cele mai intolerante țări față de minoritățile sexuale, în urma vecinelor sale România și Ucraina.

Astfel, R. Moldova se situează pe locul 41 din 49 de țări din regiunea europeană la capitolul respectării drepturilor și a egalității persoanelor LGBT.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *