Principală  —  IMPORTANTE   —   Medici de la Urgență care…

Medici de la Urgență care tratează pacienți cu Covid-19: „Suntem epuizați, degrabă o să ne culcăm și noi lângă pacienți și gata”

Mai mulți medici și asistenți medicali din cadrul Institului de Medicină Urgentă, care lucrează în secțiile activate pentru pacienții cu Covid-19, susțin că sunt epuizați fizic, nu mai au puteri și că le este extrem de greu să lucreze în costume și echipamente de protecție pe 30 de grade de căldură. Decarațiile medicilor au fost făcute într-un reportaj difuzat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8

E ca si cum te-ai scufunda sub apă și nu mai ai aer, așa ne simțim în aceste costume. De două luni nu mi-am văzut copilul, stăm la distanță, online vorbim, te gândești să lași tot și să pleci, și moral, și fizic, nu mai putem, suntem epuizați”, a declarat unul dintre medici.

„Costumele sunt înădușitoare, ca în saună. Am stat 4 ore în el și mai avem încă căte două ture de câte 4 ore. Toți sunt obosiți, resursele umane din punct de vedere fizic sunt obosite, degrabă o sa ne culcam și noi lângă pacienți”, este mesajul unui alt medic.

E greu, ne sufocăm în costume, lucru este greu, să lucrăm cu trei perechi de mănuși este greu. Îmi este frică că nu o să mai putem face față, numărul bolnavilor crește în fiecare zi, iar oamenii continuă să nu creadă că există Covid-19”, dezvăluie o asistentă medicală.

Unii colegi erau aproape să cadă, au avut nevoie de susținerea colegilor pentru a nu se prăbuși. Unii plâng că nu se mai termină. Se uită afară și înțeleg că nu se mai termină degrabă pandemia. Avem pacienți care cred în teoria conspirației. Ajung pe patul de spital și tot nu cred în virus, cred că injecția pe care vrei să i-o pui este cip. Cu prostia nu poți lupta”, a declarat șeful Departamentului de ATI din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi.

Până acum, în R. Moldova au fost înregistrate 12 254 de cazuri de infecție cu Covid-19. În total, 6 901 de persoane s-au tratat, iar 423 au decedat din cauza noului coronavirus.