Marșul solidarității între femei: „Nu vrem flori, vrem drepturi egale”

„Nu vrem flori, vrem drepturi egale”, este mesajul afișat pe pancarte și scandat de participantele la un marș al solidarității între femei, care se desfășoară în centrul Chișinăului. Marșul Solidarității, organizat tradițional pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, are drept scop promovarea egalității de gen și semnalarea fenomenului discriminării și violenței asupra femeilor.

„Suntem unite și hotărâte!”, „Solidaritate între femei!” și „Nu vrem flori, vrem drepturi egale” au scandat participanții care mers pe jos prin centrul capitalei până în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, acolo unde sunt enunțate discursuri prin care femeile sunt încurajate să se implice în viața socială și politică și să lupte pentru drepturi egale.

Evenimentul este organizat de organizații non-guvernamentare care luptă pentru egalitatea de gen.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *