Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai mulți medici de la…

Mai mulți medici de la Spitalul din Căușeni ajung cu dificultate la muncă, după ce transportul public a fost sistat: Cum se descurcă personalul

IMSP Spitalul Raional Căușeni "Ana și Alexandru

În raionul Căușeni a fost instituită celula de criză, iar în acest sens transportul public a fost sistat. Astfel, mai mulți lucrători care locuiesc la kilometri distanță de oraș, de marți, 17 martie, ajung la muncă cu dificultate. De exemplu, în IMSP Spitalul Raional Căușeni ,,Ana și Alexandru” sunt peste 100 de persoane care locuiesc la o distanţă mai mare de 3 km.

Vice-directorul spitalului, Viorel Ceban, a declarat pentru Ziarul de Gardă că uneori personal pleacă în localitățile din vecinătate pentru a-și ajuta colegii să ajungă la muncă.

,,Ajutăm cu forțele nostre personale. Dacă trebuie, și eu merg după domnia lor. Cine are mașină proprie ajută alți colegi. Consiliul Raional ne mai oferă ajutor și ne acordă transport. S-a pus la dispoziție un microbuz care face o cursă dus-întors”, ne-a comunicat vice-directorul spitalului, Viorel Ceban.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Ion Ceban, ne-a povestit că cei mai mulți lucrători medicali care locuiesc în afara orașului și zilnic fac naveta sunt asistentele medicale și infirmierele. Totodată și câțiva medici din Tighina (Bender), unde așa-zisele autorități transnistrene au anunțat regim de carantină, nu pot să fie prezenți la locul de muncă.

,,Avem și doi medici care sunt originari din Tighina, însă ei au transportul lor. Problema este că acolo s-a anunțat carantină și li s-a comunicat că dacă ies din localitate înapoi nu o să mai poată intra, de aceea ei nu pot veni la muncă, dar la moment nu este o problemă. Eu cunosc doar că întrebarea privind sistarea transportului a fost discutată în cadrul consiliului raional. Și s-ar fi decis ca să fie puse la dispoziție câteva microbuze pentru transportarea medicilor, polițiștilor și alte organe din sate în oraș. Însă, la moment, lucrătorii vin cum pot, din resure proprii sau cu autostopul, roagă pe cineva din vecini, colegi. Avem doar informația, nu știu cât de veridică este, că de mâine transportul public își va relua activitatea”, a menționat purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Căușeni ,,Ana și Alexandru”, Ion Arsenie Ciobanu.

Președintele raionului Căușeni, Nicolae Gorban, susține că astăzi, 19 martie, urmează să se ia decizia dacă transportul public își poate relua activitatea.

,,Astăzi vor fi invitați toți administratorii rutelor locale și o să-i impunem printr-o hotărâre ca să-și desfășoare activitatea în conformitate cu rutele pe care le administrează”, a declarat Gorban pentru Ziarul de Gardă.